Invertorová svářečka Perun 220E

Invertorová svářečka je ideální volbou pro svářecí metody MMA a Lift TIG. Její kompaktní a lehká konstrukce zajišťuje snadnou přenositelnost. Tento výkonný svářecí zdroj je plný užitečných funkcí, které uspokojí i ty nejnáročnější svářeče. Vřele doporučujeme!

Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Kód: 5.0317
9 973 Kč 8 242 Kč bez DPH
Invertorová svářečka Perun 220E
Invertorová svářečka Perun 220E
Novinka

Svářečka invertor AlfaIn Perun 220E

Invertorová svářečka je ideální volbou pro svářecí metody MMA - obalená elektroda a Lift TIG. Její kompaktní a lehká konstrukce zajišťuje snadnou přenositelnost. Tento výkonný svářecí zdroj je plný užitečných funkcí, které uspokojí i ty nejnáročnější svářeče. Vřele doporučujeme!

 

+ malá, lehká, přenosná a vysoce výkonná

invertorová technologie pro sváření MMA - obalenou elektrodou až do průměru elektrody 5,00 mm

+ mnoho svářecích funkcí pro ulehčení práce a dokonalý výsledek práce

+ profesionální svářečka

+ možnost připojení i na dlouhou prodlužovačku či elektrocentrálu

+ skvělý poměr cena / výkon

 

Svařovací invertor od renomovaného českého výrobce AlfaIn představuje špičkovou kvalitu za příznivou cenu. Tento model je navržen pro snadné připojení do standardní 220 V zásuvky a jeho provoz vyžaduje pouze 16 A jistič.

 

Invertorový svařovací zdroj je navržen pro použití v profesionálním prostředí, kde jsou požadovány metody MMA a TIG DC s dotykovým startem LIFT ARC. Tento model je vybaven řadou pokročilých funkcí pro zajištění optimálních svařovacích výsledků. Mezi tyto funkce patří HOT START, který umožňuje snadné zapálení oblouku, ARC FORCE pro udržení stabilního oblouku a ANTI STICK, která automaticky vypne svařovací proud v případě přilepení elektrody k svařovanému materiálu. Díky své kompaktní konstrukci a nízké hmotnosti pouhých 4,4 kg je tento svařovací zdroj velmi snadno přenosný, což ocení každý profesionál na cestách.

Tento svařovací přístroj je vybaven inovativní ekologickou funkcí VDP (Ventilátor Dle Potřeby), která optimalizuje provoz ventilátoru na základě aktuální potřeby. Funkce automaticky vypíná ventilátor po přibližně čtyřech minutách nečinnosti a znovu jej zapíná v okamžiku, kdy se začne svařovat. Díky tomu dochází ke snížení opotřebení zařízení, redukci hlučnosti a efektivnějšímu využití energie.

Invertor je vybaven funkcí VRD (Voltage Reduction Device), která slouží k ochraně svářeče před negativními dopady napětí v klidovém stavu. Pokud je tato funkce aktivována, dojde po dokončení svařování k okamžitému snížení klidového napětí na 14 V. Přestože invertor produkuje klidové napětí 70 V, což je v souladu s bezpečnostní normou EN 60974-1, ve specifických podmínkách může svářeč pociťovat nepříjemné pocit brnění. S aktivovaným VRD režimem je svářeč chráněn před těmito nepříjemnými stavy. Pokud funkce VRD není zapnuta, systém automaticky sníží klidové napětí na 14 V, avšak tento proces trvá 90 sekund.

 

Dostupné funkce invertorové svářečky Perun 220E:

  • HOT START usnadňuje zapálení elektrického oblouku tím, že dočasně zvýší proud, přičemž uživatel má možnost tento proud nastavit podle potřeby.
  • ARC FORCE zajišťuje elektronickou stabilitu elektrického oblouku, což je opět funkce s možností nastavení pro optimální výkon. ANTI STICK předchází přilepení elektrody k materiálu tím, že v případě kontaktu sníží proud, což usnadňuje odlepení elektrody a zabraňuje jejímu přehřátí.
  • LIFT ARC umožňuje snadný start TIG oblouku lehkým dotykem elektrody k základnímu materiálu, což vede k výrazně nižšímu opotřebení wolframové elektrody.
  • Funkce VDP (ventilátor dle potřeby) zajistí efektivní chlazení stroje pouze když je to nezbytně nutné, čímž šetří energii a snižuje hluk.
  • Funkce VRD (bezpečnostní funkce) snižuje napětí naprázdno na bezpečnou hodnotu 14 V, čímž zvyšuje bezpečnost při práci.
  • Zařízení také nabízí paměť pro uložení nastavení až 10 různých pracovních postupů (JOBů), což usnadňuje opakování specifických úloh.
  • Kontrolka přehřátí informuje uživatele o potřebě ochlazení stroje, což přispívá k jeho delší životnosti a bezpečnějšímu provozu.

 

Možnost provozu s elektrocentrálami pod podmínkou minimálního výkonu 10 kVA a automatická regulace napětí.

Rychlospojky pro připojení kabelů jsou 35-50 mm2.

Součástí svářečky NEJSOU kabely. Vhodné svářecí kabely jsou s připojením 35-50.

 

Technické parametry svářečky AlfaIn PERUN 220:

  • Pro svářecí metody: MMA a LiftTIG
  • Síťové napětí V/Hz: 1x230/50-60
  • Rozsah svařovacího proudu A: 10 - 160
  • Napětí naprázdno U20 V: 70,0
  • Jištění: 16A
  • Maximální efektivní proud A: 16 pro MMA a 13,1 pro TIG
  • Svařovací proud (DZ=100%) A: 80 pro MMA a 90 pro TIG 80 
  • Svařovací proud (DZ=60%) A: 105 pro MMA a 110 pro TIG
  • Svařovací proud (DZ=x%) A: 15% = 220, 25% = 220, 10% = 220
  • Krytí IP: 23S
  • Normy: EN 60974-1, EN 60974-10 cl. A EN 60974-1, EN 60974-10 cl. A
  • Rozměry (š x d x v) mm: 160 x 370 x 280
  • Hmotnost kg: 4,8

 

Výbava svářečky v balení:
Svařovací zdroj
Návod k svářečce v českém jazyce

 

Kategorie: Svářečky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 5.5 kg

Videoprezentace invertoru elektrodové svářečky Perun 220 E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alfa In je česká firma, která se zabývá výrobou svářecích strojů a dalšího vybavení. Založena byla na začátku roku 1998 skupinou vedoucích pracovníků společně s firmou ENVINET a.s. V roce 2002 se firma přestěhovala do nového sídla v průmyslové zóně Nová Ves.

Vyrábí svářecí stroje, stroje na řezání plazmou, transformátory a filtry na plyn. V roce 2010 přidali do své nabídky generátory značky MEDVED. Jsou také jedinými dodavateli orbitálního svářecího zařízení značky ORBITEC a zabývají se instalací automatizovaných pracovišť, včetně robotických, nejen pro sváření. Nedávno začali nabízet i služby CNC plazmového řezání.

V roce 2013 rozšířili své prostory v Nové Vsi o novou halu pro robotiku a automatizaci, včetně CNC řezacích pracovišť.

Firma prodává své výrobky nejen v České republice, ale i v zahraničí pod vlastní značkou i pod značkami jiných významných firem ve svářečském průmyslu. Stali se také výhradními dovozci svařovacích hořáků PARKER a jsou zástupci holandské firmy FMG, která vyrábí plynoměry, pro Českou a Slovenskou republiku. Mezi jejich důležité zákazníky patří skupina RWE. Jsou největším dodavatelem plynových filtrů v Česku a na Slovensku.

Od roku 2000 má Alfa In certifikovaný systém řízení kvality podle normy ISO 9001.